Stichting Beroepsorganisatie voor

Lichaamsgeoriƫnteerde (Psycho)therapie

 

 

Deelnemer worden

Professionele therapeuten in het veld van de lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie kunnen worden opgenomen in het register van de SBLP als ze voldoen aan de eisen op het gebied van vooropleiding, beroepsopleiding en praktijkvoering. De therapeutische beroepsopleiding die de therapeut heeft gevolgd, heeft een omvang van minimaal drie  jaar (MBO-niveau) of vier jaar (HBO-niveau). Met een vierjarige opleiding kan men worden ingeschreven als Registertherapeut.

Lichaamsgerichte beroepsopleidingen die toegang geven tot de SBLP zijn: de opleiding Energetic Integration therapie van Bodymind Opleidingen (BMO), de opleiding tot Biodynamisch Therapeut en Biodynamisch Massagetherapeut van het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie (NIB), de opleiding Bio-energetisch Analytisch therapeut (SOBA), de opleiding Core-Energetisch therapeut van het Nederlands Instituut Cordium Core Evolutionary (NICE) en de opleiding Primal Rebirth therapeut (Aumm Instituut). Therapeuten die een opleiding hebben gevolgd die hiermee vergelijkbaar is moeten tijdens de toelatingsprocedure aantonen dat hun opleiding 'equivalent' is. 

Vooropleiding

Kandidaten moeten behalve de lichaamsgerichte beroepsopleiding een vooropleiding op MBO- of HBO-niveau hebben in zorg en welzijn, gedrags- en menswetenschappen. Voorbeelden van deze vooropleidingen: verpleging, maatschappelijke dienstverlening, psychologie, fysiotherapie, haptonomie, ergonomie, pedagogiek en dergelijke.

Supervisie en intervisie mogelijkheden

Deelnemende therapeuten hebben de mogelijkheid zich aan te sluiten in de diverse supervisie- en intervisiegroepen. In het besloten deel van de website wordt hier nadere informatie over verstrekt. Indien u belangstelling heeft aan een supervisiegroep deel te nemen, kunt u altijd even contact opnemen met de SBLP.