Stichting Beroepsorganisatie voor

Lichaamsgeoriƫnteerde (Psycho)therapie

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

.

 

 

Klachten mogelijk extern behandeld

De Managementkring gaat onderzoeken of klachten beter en onafhankelijker kunnen worden behandeld door het klacht- en tuchtrecht geheel buiten de SBLP onder te brengen. Dit voornemen werd door MK-voorzitter Dhyan de Bruijn bekendgemaakt op de SBLP-dag op 18 april.
De MK denkt dat het extern onderbrengen van het volledige klacht- en tuchtrecht voordelen geeft. “We merken voortdurend dat er strijd ontstaat als een van de collega’s een oordeel moet hebben over een andere collega. Dat maakt het onveilig als je een klacht hebt binnen je club, een je brengt eigenlijk ook je collega’s in en lastig parket, want het vraagt heel veel vaardigheid om een klacht überhaupt op een nette manier afgehandeld te krijgen. We gaan dus onderzoeken of dat extern kan. We gaan ervoor zorgen, als er onverhoopt een klacht is, dat deze op een goede, professionele en onafhankelijke manier afgehandeld kan worden.
Bij welk instituut klachten worden ondergebracht en hoe een en ander wordt georganiseerd is nog niet helder. De MK wil in de komende maanden de mogelijkheden onderzoeken. Pas daarna volgt een definitief besluit.