Stichting Beroepsorganisatie voor

Lichaamsgeoriƫnteerde (Psycho)therapie

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

.

 

 

Oproep tot een gesprek dat nooit mag eindigen

 
Waarom word je therapeut? Daarop zijn waarschijnlijk oneindig veel antwoorden mogelijk. Een rode draad is waarschijnlijk wel dat we allemaal voldoening vinden in het ondersteunen van onze cliënt bij het vinden van meer autonomie en zelfstandigheid. De rolopvatting van ieder van ons zal verschillen. Sommige van ons zijn misschien wel echte helpers, andere zien zich misschien meer als gids, sommigen meer als deskundige professional of misschien wel leraar. In alle gevallen hebben we rekenschap te geven van het feit dat iemand zich over geeft aan onze begeleiding. In veel gevallen zijn dit ook mensen die zich in een zwakkere positie bevinden. Dat betekent ook dat we makkelijk op de plek van de deskundige, ouder, de beter weter komen. Mensen vertrouwen ons.

Lees meer...

Klachten mogelijk extern behandeld

De Managementkring gaat onderzoeken of klachten beter en onafhankelijker kunnen worden behandeld door het klacht- en tuchtrecht geheel buiten de SBLP onder te brengen. Dit voornemen werd door MK-voorzitter Dhyan de Bruijn bekendgemaakt op de SBLP-dag op 18 april.

Lees meer...

Nieuwe website online

Een van de belangrijke taken van de SBLP is onze therapeuten en ons vak goed vindbaar te maken. Hierbij hoort een up to date website die de sfeer en de professionaliteit van ons vak recht doet. De afgelopen maanden is hieraan gewerkt. Samen met vormgeefster Lieke van den Elshout is invulling gegeven aan de basis lay-out. Samen met Bram Boer, Harry Verweij,  Pim Bok en Henk-Jan van Reenen is gewerkt aan de basis invulling van de site. Paul Houkes ondersteunde bij de vertaling van de vormgeving naar Joomla. 

Lees meer...